Save the date - 9 juni Ouders in zicht - livestream 15:00-16:30 uur

  • mei 2021
  • PPO-NK
  • 1
  • 229
Nieuwsberichten

Schrijf je nu in voor de inspirerende middag waarin je ervaart hoe het is om op een oudergerichte manier met elkaar in gesprek te zijn. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders en professionals uit het basisonderwijs.

Ouders en leerkrachten ontmoeten elkaar via het kind. Als leerkracht hoort het bij je werk om ook met ouders te spreken, bijvoorbeeld als je (leer/opvoed)problemen signaleert. Het overkomt iedereen dat je met de beste intenties het gesprek ingaat, maar dat het vervolgens niet goed aankomt bij de ouder. In plaats van je adviezen ter harte te nemen en ermee aan de slag te gaan reageren ze verbaasd, passief, verontwaardigd, afwijzend of zelfs boos.

Hoe raak je de verbinding met ouders niet kwijt? Of nog beter; hoe versterk je de verbinding met ouders zodat jullie samenwerking de kinderen ten goede komt? Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder is een bekende zegswijze. Op initiatief van twee ouders staat in de Ambitietafel van 9 juni de samenwerking met ouders centraal. In een sprankelend interactief programma, boordevol boekenkennis, ervaringskennis, theater en onderlinge uitwisseling (onder)zoeken we samen hoe de interactie met ouders leuker, gemakkelijker en effectiever kan worden.

Doe je mee? Inschrijven kan via deze link

titel toegevoegd door opties
flyer_Ouders_inzicht_9_juni_2021.pdf mei 2021 PPO-NK

Trefwoorden