Nieuwsberichten

Consulent Alkmaar-Noord: Ellen Dijkstra-Rurup

  • 17 mei
  • PPO-NK
  • 106

Consulent Alkmaar-Noord: Ellen Dijkstra-Rurup

Per 1 maart heeft de Haagse Ellen Dijkstra-Rurup het tijdelijke stokje overgenomen van consulent Kristel Hoogeveen – de Wit, die tot oktober 2021 sbo de Vlindertuin ondersteunt. Ellen is jarenlang als leerkracht en directeur werkzaam geweest in het basisonderwijs en sinds 2010 actief als (kinder)coach, gedragsspecialist en trainer. Nu gaat ze aan de slag als consulent in Alkmaar-Noord.

“Toen ik nog in het onderwijs werkte, hadden de kinderen die niet in de ‘standaard’ kaders pasten al mijn aandacht. Dat sluit prachtig aan op deze rol binnen PPO-NK. Gedrag en communicatie vind ik boeiend; het is een breed gebied, waar veel kansen liggen en waarbinnen ik me blijf ontwikkelen.

Zo heb ik een master gedrag gevolgd, opleidingen NLP en systemisch werk gedaan en jarenlange praktijkervaring opgedaan als specialist op het gebied van gedrag en communicatie met kinderen en hun gezin. Daarnaast begeleid ik startende en re-integrerende leerkrachten, train ik artsen en verpleegkundigen in de (palliatieve) zorg in communicatie met gezinnen en ben ik ook als consulent actief bij samenwerkingsverband IJmond.”

Toegevoegde waarde

“Als consulent kan ik veel factoren combineren die ik interessant vind. En ik heb zin om de lijn die Kristel heeft ingezet, door te zetten.

Wat maakt dat dingen lekker lopen, of juist niet? Doen we de goede dingen? En doen we de dingen goed? In de MDO’s begeleid ik leerkrachten, ouders en het kind door goed te luisteren zonder oordeel. Kansen zien, vragen stellen, doorvragen, buiten de kaders denken en kaders stellen als dat nodig is.”

Passend onderwijs

“Het uitgangspunt van thuisnabij onderwijs organiseren voor ieder kind en mogelijk maken wat nodig is, vind ik prachtig. De praktijk kan weerbarstig zijn, en het blijft belangrijk om met alle spelers rondom het kind in gesprek te gaan en te blijven. Om emoties en aannames los te laten en met ouders, leerkrachten en eventuele andere professionals hetzelfde gezamenlijke doel voor ogen te houden: een perspectief voor ieder kind. Daaraan wil ik mijn steentje bijdragen. Online, in deze gekke tijd. En straks hopelijk ook fysiek op de scholen in werkgebied Alkmaar-Noord.”

Nieuwsgierig naar Ellen?

Stuur haar een mailtje via e.dijkstra-rurup@ppo-nk.nl