Nieuwsberichten

Netwerkregisseur PPO-NK: Gerben Zonneveld

  • 17 mei
  • PPO-NK
  • 88

Nieuwe netwerkregisseur PPO-NK: Gerben Zonneveld

“In samenwerking kan iets ontstaan wat je alleen niet voor mogelijk had gehouden.”

Eind maart is Gerben Zonneveld gestart als netwerkregisseur binnen PPO-NK. Hij volgt op interimbasis Fred de Wildt op, die in de rol van ISOB-basisschooldirecteur betrokken blijft bij onze organisatie. De 36-jarige Gerben heeft er een veelzijdige carrière op zitten (jazzmuzikant, adviseur in de financiële sector, en adviseur B&T en associé bij Bureau de Bedoeling). De rode lijn in zijn loopbaan is zijn fascinatie voor samenwerken. Even voorstellen!

“Bij PPO-NK wil ik ervoor zorgen dat mensen samen vooruitkijken en collega’s helpen de kwaliteit van de interacties in het netwerk te versterken. Ook streef ik ernaar dat het gesprek over het samenspel blijvend op de agenda staat en dat ik bij belangrijke spelers in het netwerk een zaadje kan planten dat zij daarin zélf ook het verschil kunnen maken.”

Samenwerken in een sterk netwerk

“Ik geloof dat goede samenwerking nodig is om in complexe (maatschappelijke) vraagstukken een stap te zetten. Dat potentieel beter wordt benut als je samenwerkt. Zeker binnen passend onderwijs, waarin veel verschillende spelers zich in het systeem rondom het kind zich tot elkaar en het kind verhouden. Juist in zo’n dynamisch speelveld is samenwerking zo belangrijk.

Iedereen heeft hetzelfde doel: het best passende onderwijs te realiseren voor iedere leerling in de regio. Om daar te komen is het heel hard nodig dat iedereen zelf de verantwoordelijk neemt om over zijn eigen ‘schutting’ heen te kijken en tegelijkertijd afhankelijk durft te zijn van anderen. Dat vraagt voortdurende alertheid. Wat kan ik zelf goed, maar kan ik beter samen met anderen?

En dat vind ik heerlijk. Bewegen in dat eeuwige spanningsveld tussen samenwerken en verschillen: samenwerken is relevant op het moment dat je verschilt, en soms maken juist die verschillen de samenwerking zo moeilijk. Dat proces waarin je continu zoekt en aanpast, de verhoudingen binnen zo’n netwerk die blijven veranderen, daar kan iedereen in groeien. Ik heb er zin in!”

Nieuwsgierig naar Gerben?

Stuur hem een mailtje via g.zonneveld@ppo-nk.nl

Trefwoorden