Nieuwsberichten

Evaluatie - Buiten Gewoon Leren = Buiten Gewoon Geweldig

  • 26 nov
  • PPO-NK
  • ·
  • Aangepast 5 dec
  • 189

Buiten Gewoon Leren – leren en onderwijs krijgen in de omgeving van een zorgboerderij - Buiten Gewoon Geweldig

Dinsdag 24 november heeft de presentatie plaatsgevonden in het kader van de evaluatie van dit project. En we (uiteraard) gaan door!

De oorspronkelijke doelstelling van de pilot was:

“De ambitie en experimenteeropdracht in BGL is aan te tonen dat een positieve benadering in een tijdelijk ingezette, sociale en uitdagende, maar ook professionele onderwijs- en zorgomgeving op ervaren zorgboerderijen van Landzijde, er toe leidt dat leerlingen aan wie het SWV (nog) geen passend onderwijs kan bieden, in een ‘buitenomgeving’ in staat zijn om onderwijs te volgen met meetbare resultaten en het uitgangspunt een terugkeer naar onderwijs mogelijk te maken”.

Conclusie: De goede samenwerking vanuit Stichting Landzijde, Ronduit Onderwijs en het Samenwerkingsverband PPO-NK heeft bijgedragen aan het succes van de leerlingen.

  • Op dit moment bezoeken 9 kinderen met veel plezier de twee locaties in Oterleek en Zuidschermer.

Om een beeld te krijgen van hoe dit onderwijs-zorgarrangement in de praktijk vorm heeft gekregen, hebben we een filmpje laten maken.

Link filmpje BLG: https://youtu.be/h2raXXmFMEg

Een leerling vertelt:

Ik krijg elke dag les in rekenen en taal. En ook doen we Engels en verkeer. Ik mocht na mijn opdrachten de lammetjes 400 ml melk geven en ze knuffelen. Ik durf hier te vertellen wat ik nog niet kan.

Een ouder vertelt:

Mijn kind gaat weer met plezier naar school en komt blij thuis. Mijn gezin komt ook helemaal tot rust.

De leerkracht vertelt:

Kinderen kunnen hier tot rust komen en weer tot leren komen. We kunnen het schoolwerk afwisselen en naar buiten gaan om de dieren te verzorgen en geeft veel plezier. Je ziet het zelfvertrouwen groeien van de kinderen.

De zorgcoördinator vertelt:

Buiten Gewoon Leren is zo’n mooie plek waar kinderen de mogelijkheid krijgen om onderwijs te krijgen en om tot rust te komen, want ze hebben vaak al veel meegemaakt. Soms zat een kind al enige tijd thuis.

De consulent SWV vertelt:

Buiten Gewoon Leren is hét goede voorbeeld dat we recht boven regels hanteren. Wat heeft dit kind nodig en hoe gaan we dat organiseren? We zijn het gaan doen, echter wel met zeer nauwe samenwerking met alle betrokkenen, dit om goed te checken of we samen het juiste doen.

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.