Nieuwsberichten

PPO_NK masterclass Executieve functies voor ib-ers - november 2020

  • 22 okt
  • PPO-NK
  • ·
  • Aangepast 5 nov
  • 126

Inschrijving masterclass EXECUTIEVE FUNCTIES november 2020

INSCHRIJVEN: Hier kan je je inschrijven voor de Masterclass - deadline 5 november 2020

voor wie: De workshops worden speciaal georganiseerd voor alle IB-ers en consulenten binnen het samenwerkingsverband. Per (groot) werkgebied organiseren we de workshops, zodat de intern begeleider de consulent ontmoet waarmee hij/zij samenwerkt in de praktijk.

wanneer:

  • Di 10 november 13:00 - 16:00 voor werkgebied Alkmaar
  • Do 12 november 9:00 - 12:00 voor werkgebied Heerhugowaard, Langedijk
  • Di 17 november 13:00 - 16:00 voor werkgebied Bergen, Heiloo

-.-.- In oktober vroegen we jullie ideeën door te geven voor masterclasses en daarop kregen we enthousiaste reacties. Uit jullie suggesties kozen we het onderwerp executieve functies. Dank voor jullie input! Het versterken van executieve functies wordt vaak genoemd bij het aanvragen van een arrangement.

Executieve functies

Waarom is het voor sommige leerlingen lastig om te starten met werken? Of lukt het ze maar niet om hun werk af te krijgen? Waarom is die ene leerling zo chaotisch en geregeld spullen kwijt? Wat hebben deze leerlingen nodig?

Vaak hebben deze leerlingen een achterstand in de ontwikkeling van de executieve functies: hersenprocessen die zorgen voor het verwerken van informatie en het uitvoer van taken. Denk bijvoorbeeld aan planning, geheugen, concentratie, flexibiliteit, impulsbeheersing en emotieregulatie.

Tijdens de masterclass worden alle executieve functies uitgelegd met oplossingen om ze te versterken. Het verband tussen executieve functies en leer- en gedragsproblemen wordt besproken. Je krijgt praktische handvatten om leerkrachten te ondersteunen om de ontwikkeling van de executieve functies te stimuleren en het leren te ontwikkelen. Je krijgt zowel tips over de inrichting van een EF-slimklaslokaal als helpende veranderingen binnen de hele school.

Deze masterclass wordt gegeven door Annetta Klaassen van de Inschool Academie.

LET OP Inschrijven vóór 5 november

Tot ziens bij de masterclass!

Vriendelijke groet,

Annetta Klaassen van InSchool Academie

namens het samenwerkingsverband PPO NK

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.