Ik maak verschil voor ons

Programma "Ik maak verschil voor ons"

  • okt 2019
  • PPO-NK
  • ·
  • Aangepast nov 2019
  • 2
  • 1078

10:30 uur

Inloop


11:00 uur

Start programma door Astrid Ottenheym


11:15 uur

Jan Rotmans over samenwerken

Het werken in netwerkgroepen komt niet uit de lucht vallen. Jan Rotmans bestudeert al jaren de manier waarop onze samenleving zich ontwikkelt. Hiërarchische aansturing heeft zijn langste tijd gehad. Het maakt plaats voor horizontale manieren van samenwerken. Hij spreekt over een kanteling in de samenleving. Een niet te stoppen ontwikkeling. Een indrukwekkend verhaal.

Bekijk hier zijn presentatie


12:00 uur

Lunch


13:00 uur

Herman-Jan Stroes en Femmy Wolthuis over Organisatieopstellingen

We werken allemaal vanuit onze eigen organisaties aan een gedeelde bedoeling. Door met een systemische bril naar de situatie te kijken, worden we ons bewuster van de onderlinge verhoudingen en kunnen we ontdekken welke volgende stap wij zelf kunnen zetten om de samenwerking nog beter te maken.

Wat gaan we doen? We gaan een complexe praktijksituatie, die voor velen bekend zal zijn, letterlijk in de ruimte zetten. Dit biedt ons een bijzondere kans om vanuit verschillende hoeken te kijken naar wat ons uiteindelijk verder helpt op weg naar echt passend primair onderwijs.

We stellen vragen als: wat is er aan de hand in deze concrete voorbeeldsituatie? En hoe kunnen de betrokkenen – individueel en samen – het verschil maken? Bekijk het vanaf de zijlijn en ontdek herkenningspunten en verrassingen. Of stap er even in, verplaats je in de schoenen van een ander en beleef wat er aan die kant speelt.


14:30 uur

Social Labs onder leiding van Annick de Wit

"Samen Leren Leven” betekent elkaar beter leren kennen en begrijpen over de vraag: Wat is nodig zodat elk kind zich welkom voelt in onze regio? Conclusie: samenwerken vanuit meervoudig perspectief is nodig. Dit jaar gaan we de beproefde methode ‘social labs’ opnieuw toepassen om elkaars kennis en kunde zo goed mogelijk te gebruiken. Annick helpt ons daarbij. Energiegevend.


16:00 uur

Borrel


17:00 uur

Afsluiting

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.