Nieuwsberichten

TOP dossier op IPON 2018

  • feb 2018
  • PPO-NK
  • 697

“Ieder kind verdient perspectief, zodat we samen leren leven”, met die boodschap opende Astrid Ottenheym haar workshop op IPON 2018. IPON is de informatie- en inspiratiebron voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is en op de hoogte wil blijven van onderwijsinnovatie en ICT-toepassingen. Samen met communitybouwer Marcel Kesselring vertelde Astrid op woensdag 7 februari over de digitale tools die ons samenwerkingsverband inzet om passend onderwijs nog beter te maken: TOP dossier en de community ppo-nk.nl.

TOP dossier is ontwikkeld met ouders, leerkrachten, jeugdhulp, directie, leerplichtambtenaren en intern begeleiders en is bedoeld om leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Samen doorlopen alle betrokkenen een digitaal proces met één belangrijk doel: kinderen verder helpen in hun ontwikkeling. Eén kind, één plan. In alle fases van het onderwijs.

Vragen over TOP dossier
Een van de workshopbezoekers vraagt zich af: “Hoe gaat TOP dossier om met privacy?” Astrid benadrukt dat TOP dossier zich in een beveiligde digitale omgeving bevindt. Scholen en andere professionals loggen in via een veilige verbinding. “Ook met de bewaartermijn van persoonlijke gegevens houdt het systeem automatisch rekening. Daar hoef je dus niet meer over na te denken”, vertelt Astrid enthousiast. “Sowieso vind ik het heel belangrijk dat TOP dossier gebruikersvriendelijk is én blijft.”

Community groeit
Marcel Kesselring vertelt gepassioneerd over ‘de werkplaats’: de website ppo-nk.nl. “Als we kijken naar het aantal actieve gebruikers binnen onze community, dan zien we een stijgende lijn. Iedereen die betrokken is bij passend onderwijs gebruikt de site: van de gemeente en jeugdhulp tot leerkrachten, begeleiders en ouders. Zo blijft iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over passend onderwijs. Ook communiceren ze in besloten groepen en delen ze kennis met elkaar. Mooi om te zien!”

Genomineerd voor IPON-award
In de categorie ‘Organisatie van het Leren’ was TOP dossier genomineerd voor een IPON Award: de prestigieuze prijs voor IT-oplossingen in het onderwijs. Een grote eer, waar we apetrots op zijn. We feliciteren winnaar ZuluConnect met de prijs voor hun digitale onderwijsplatform.

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.