Nieuwsberichten

Basisonderwijs, CJG, kinderopvang en jeugdhulp ontmoeten elkaar rond Hechting

  • nov 2017
  • PPO-NK
  • 832

Een goed gevulde zaal, koekjes, soep en brood verzorgd door Voor Werk, 2 spreeksters van Parlan en een enthousiaste schoolleiding; De bijeenkomst rondom hechting was een succes!

‘Wij hebben kinderen op school met een hechtingsstoornis maar geen idee hoe we daar mee om kunnen gaan’. Naar aanleiding van deze vraag gingen we voor Deskundig in Jeugdhulp in gesprek met het ‘Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland’. Het enthousiasme was snel aangewakkerd en de doelgroep werd verbreed voor uitwisseling en samenwerking. Hierdoor sloten ook CJG’s en de kinderopvang aan.

Suzan Terweij (hoofd behandeling Transferium) gaf haar presentatie en nodigde de zaal uit vooral veel vragen te stellen. Dat werd goed opgepakt! Hele concrete vragen vanuit het werkveld ‘hoe blijf ik in contact als het kind volledig uit zijn plaat gaat?, moet ik ook iets doen als het kind heel stil wordt? Wat is het verschil in aanpak met adhd autisme etc?’.

Margriet Anker (kennis- en innovacatiecentrum jeugd) kon met haar onderwijsachtergrond de verbinding leggen tussen jeugdhulp en onderwijs; hoe ga je met deze kinderen om binnen een klassensituatie of op een groep? Hoe blijf je in contact met een kind als er nog 30 kinderen je aandacht nodig hebben?

De samenwerking voor deze bijeenkomst is alle partijen goed bevallen en de feedback was erg positief. Voor herhaling vatbaar dus!

Bron: Parlan

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.