Nieuwsberichten

Opening Trimaran 2 november: “Uit school met een glimlach”

  • nov 2017
  • PPO-NK
  • ·
  • Aangepast nov 2017
  • 1803

Opening Trimaran 2 november:

“Uit school met een glimlach”

Op 2 november 2017 vond de feestelijke opening plaats van de Trimaran, een speciale voorziening voor hoogbegaafde leerlingen. Zij krijgen een combinatie aangeboden van zorg en speciaal onderwijs op basisschool De Driemaster in Alkmaar, waar de Trimaran is gesitueerd.

De slingers hangen al als ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten binnenkomen, terwijl de taart en kinderchampagne klaarstaan voor de feestelijke opening. Twee kinderen en een ouder vertellen hoe ze de eerste weken van de Trimaran hebben ervaren: “Het is nu niet meer saai. Op de oude school was ik al na tien minuten klaar en zat ik me te vervelen”, vertelt Joey. Volgens zijn moeder was het op de oude school steeds een verrassing hoe Joey thuiskwam, nu komt hij dagelijks uit school met een glimlach. “Het mooie van de Trimaran is dat zijn eigenheid wordt geaccepteerd. Hij is opener en vrolijker en voelt zich gehoord en begrepen.

De Trimaran

De Trimaran is een voorziening voor hoogbegaafde leerlingen tussen zes en twaalf jaar. Juffrouw Marloes vertelt hoe ze werken: “Alles is erop gericht de leerlingen te blijven stimuleren en uit te dagen in hun ontwikkeling. Hun talenten kunnen zo tot bloei komen. Daarnaast bieden we extra uitdaging: een andere taal, filosofie, scheikunde, programmeren en bijvoorbeeld schaken. Zo kunnen de kinderen ontdekken wie ze zijn en dat ze er mogen zijn.”

Leerlingen Max en Boaz gaan aan de slag met proefjes. De genodigden zien een rokende ‘vulkaan’, een zakkend ei in een glas en rode vloeistof dat omhoog komt in een glas. Daarna is het tijd voor de officiële opening. Speciale ‘autootjes’ leggen een parcours af en rijden langs alle letters van ‘Trimaran’. Eenmaal bij de finish is het tijd voor taart.

Proef met passend onderwijs

De Trimaran biedt plaats aan 20 kinderen en is een samenwerking van schoolbestuur SaKS, de gemeente Alkmaar en het samenwerkingsverband Passend primair onderwijs Noord-Kennemerland (PPO-NK). Het is nog een proef: na één jaar volgt een evaluatie.
Volgens wethouder Elly Konijn-Vermaas (D66) van de gemeente Alkmaar is Trimaran een mooi voorbeeld van samenwerking “Ik heb veel met ouders van deze kinderen gesproken, kreeg brieven. En allemaal met hetzelfde signaal: zorg voor passend onderwijs voor deze kinderen. Dan zoek je elkaar op en kijk je wat je samen kunt doen. Er kwam een plan van aanpak en binnen een half jaar was het rond. Ik ben er blij mee: thuiszitten is voor deze kinderen geen optie.”

Opening Trimaran 2 november: “Uit school met een glimlach”

Opening Trimaran | Magisto Video Editor

https://www.magisto.com/album/video/Pj8-XQRfFEN...

Opening Trimaran Created using Magisto - free video editor. Transforms your photos and videos wit...

Trefwoorden