Nieuwsberichten

Nieuwe consulent in Heerhugowaard-Zuid: Esthel Schneiders

  • apr 2020
  • 347

Na de voorjaarsvakantie begon Esthel Schneiders enthousiast aan haar nieuwe functie als consulent in Heerhugowaard-Zuid. “Een interessante baan waar ik met veel plezier mee ben gestart. Het is wel een gekke periode zo. Ik zat er net lekker in, en nu zit ik thuis vanwege de maatregelen rondom COVID-19. Gelukkig kan ik op afstand veel bellen, kennismaken en goed onderzoeken hoe ik vanuit het samenwerkingsverband mijn steentje kan bijdragen aan passend onderwijs in de regio.”

Even voorstellen

“Ik kom uit een onderwijsgezin. Het zit in mijn bloed. Komende zomer ben ik 25 jaar actief in het onderwijs. Ik vind werken met kinderen, ontwikkelen en leren superleuk. De afgelopen vijftien jaar heb ik op een sbo-school in Hoorn gewerkt. Daar heb ik steeds voor mezelf nieuwe uitdagingen gezocht: van leerkracht en bouwcoördinator naar schoolopleider met waarnemend adjunct-taken. Heel divers. Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging en toen ik deze vacature op LinkedIn zag, dacht ik: dit past bij mij.”

Wat ga je doen als consulent?

“Nu zit ik aan de ‘voorkant’ van passend onderwijs, waarbij ik in samenwerking met de scholen, ouders en externe professionals op zoek ga naar de best passende ondersteuning. Als consulent kan ik me richten op wat kinderen nodig hebben. Ik ben heel erg van de verbinding en het persoonlijke contact. Luisteren, de tijd nemen, een goede relatie opbouwen, kijken naar wat wel lukt en goed gaat en zo samen tot de beste oplossing voor een kind komen. Momenteel stop ik veel tijd in telefonisch kennismaken met directeuren en intern begeleiders. En ik kijk ernaar uit om straks ook de rol als gesprekspartner aan tafel te kunnen vervullen.”

Wat maakt passend onderwijs zo mooi?

“Ieder kind heeft het recht om zich te ontwikkelen. Ik vind het mooi dat kinderen met een aanpassing in materiaal, ondersteuning en aandacht op een fijne manier weer gaan gedijen in een omgeving waar ze zich veilig voelen en de volgende stap in hun ontwikkeling kunnen maken. Hoe groot of klein die stap ook is. Daaraan bijdragen is fantastisch.”

Meer weten over Esthel?

Neem gerust contact op via e.schneiders@ppo-nk.nl

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.