Nieuwsberichten

Nieuwe consulent in de denktank: Fred de Wildt

  • apr 2020
  • 487

Per 1 april 2020 is Fred de Wildt, onderwijsman in hart en nieren, gestart als consulent en ‘staffunctionaris’ bij ons samenwerkingsverband. Over die laatste functienaam wordt nog gediscussieerd, maar dat hij ernaar uitkijkt, is wel duidelijk. “Nieuw beleid uitzetten en nieuwe ontwikkelingen op gang helpen, daar heb ik het meeste zin in!”

Even voorstellen

“Fred de Wildt is de naam. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier in het onderwijs gewerkt, als leerkracht, als intern begeleider, ICT-coördinator, bovenschools preventiemedewerker, projectleider van muziekwerkgroep schoolleider en directeur. Ze zeggen weleens dat ik een bedrijvig mannetje ben. Ook ben ik al enige tijd betrokken bij verschillende werkgroepen binnen het samenwerkingsverband.”

Dus je kende PPO-NK al?

“Ja, vanuit de werkgroepen en via de huidige consulenten. Ik heb altijd al gedacht: het zou toch bijzonder zijn als ik iets aan deze organisatie kan bijdragen. Dus toen de vacature vrijkwam, ben ik in gesprek gegaan. En nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Want dat is het: een avontuur. Wat ik precies ga doen is lastig te omschrijven in één term. Vandaar ook de discussie over het woord ‘staffunctionaris’.”

Wat ga je doen? Of wat denk je dat je gaat doen?

“Naast het consulentschap, ga ik pionieren en me bezighouden met zaken als beleid, kwaliteit, financieel beheer een stuk visieontwikkeling. Samen vanuit de PPO-NK-denktank een nieuwe koers uitzetten voor de komende jaren. Een heel interessante uitdaging. Eigenlijk ontstond dat organisch tijdens de sollicitatieprocedure. Dat vind ik zo mooi aan het samenwerkingsverband: zij deinzen er niet voor terug om hun organisatie anders in te richten. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

Wat gaan de scholen en andere betrokken partijen merken van jouw komst?

“Allereerst ga ik als consulent mijn neus laten zien op de scholen. Daarnaast is het mijn persoonlijke missie om de scholen in de omgeving nog beter kennis te laten met het samenwerkingsverband. Wat is het voor organisatie, wat doet PPO-NK precies en hoe kan je daar als school de vruchten van plukken? Uit het werkveld weet ik dat die beeldvorming beter kan. En tegelijkertijd mag ik meedenken over hoe het toekomstige beleid eruit gaat zien. Een grote opdracht, en zo voel ik het ook. Nieuw beleid, nieuwe ontwikkelingen in een veranderende maatschappij. Als betrokken praktijkman kan ik niet wachten!”

Meer weten over Fred?

Stuur hem gerust een e-mail via f.dewildt@ppo-nk.nl

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.