Nieuwsberichten

Oudercafé plek voor mooie verhalen en steun

  • mrt 2019
  • 438

Oudercafé 11 maart

“Het was een warme en waardevolle avond”, vertelt Margreth Hoek, creatief onderzoeker en ontwikkelaar van het ouderschapsspel. Op maandag 11 maart vond opnieuw een Oudercafé plaats. Vijftien ouders kwamen samen, gingen met elkaar in gesprek en voedden elkaar met ervaringen en verhalen. Ook consulenten en directeur Astrid Ottenheym waren aanwezig.

Aan de hand van het ouderschapsspel, beantwoordden ouders vragen (die overigens ook door ouders zijn bedacht) en deelden ze hun verhaal. Margreth: “Toen ik de aanwezige ouders vroeg in één woord of zin te beschrijven hoe ze de avond hadden ervaren, kreeg ik ‘verbinding’, ‘kracht’, herkenning’, ‘rijkdom’ en ‘gevoed door elkaar’ terug. Dat is nou precies de reden waarom ik het ouderschapsspel heb ontwikkeld!”

Herkenning, erkenning, inspiratie en hoop
“Tijdens de avond stond het thema ‘Zorg voor jezelf’ centraal. Voor jezelf zorgen als ouder sneeuwt onder als het minder goed gaat met je kind”, gaat Margreth verder. “Terwijl het juist zo belangrijk is. Ook is het essentieel een kring om je heen te verzamelen van mensen die begrip tonen voor hoe je je voelt, die naar je luisteren en je zien. Het was prachtig hoe snel ouders tijdens het afgelopen Oudercafé de hun verhaal deelden. Hoeveel ouders elkaar herkenden en erkenden. En inspiratie en hoop putten uit elkaars ervaringen.”

Samen vertrekken
“Ouders zijn sociale innovators, de motor van de ontwikkeling van hun kind”, gaat Margreth verder. “Door naar elkaar te luisteren, ervaringen en verhalen samen te brengen en te delen, proberen we de grond te creëren waarop ouders weer verder kunnen bouwen en groeien. ‘Samen vertrekken’, noemt Astrid Ottenheym dat.”

Volgend Oudercafé
Een van de speerpunten van PPO-NK is samenwerken met ouders. Ouders zijn meer dan partners als het gaat om een goede, passende ondersteuning van hun kind. Daarom organiseren we Oudercafés, Onderwijscafés en zijn we bezig met de oprichting van een Oudersteunpunt.

Ook een Oudercafé of Onderwijscafé bijwonen?
Je bent van harte welkom.
Het eerstvolgende Passend Onderwijscafé (voor ouders én onderwijsprofessionals) staat gepland op dinsdag 18 juni.

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.