Nieuwsberichten

Willeke Heijkoop nieuwe consulent Alkmaar-Oost

  • nov 2018
  • 721

Sinds 1 oktober 2018 is Willeke Heijkoop gestart als nieuwe consulent van werkgebied Alkmaar-Oost. “Passend onderwijs betekent dat ieder kind zich gezien, gehoord, gekend en capabel voelt, zodat het zich op eigen wijze kan ontwikkelen. Daar is samenwerking tussen school, ouders, leerlingen en professionals voor nodig. In een open, positieve en optimistische sfeer. Aan dat doel wil ik bijdragen als PPO-NK-consulent.”

Wie is Willeke Heijkoop?

“Na een loopbaan in de journalistiek heb ik ruim zestien jaar geleden de overstap gemaakt naar het basisonderwijs. Met veel plezier heb ik gewerkt als leerkracht, voornamelijk in de bovenbouw. Gaandeweg heb ik mijn focus verlegd naar leerlingenzorg: ik werkte ruim tien jaar als interne begeleider. Daarnaast ben ik in het samenwerkingsverband van mijn toenmalige werkgebied betrokken geweest bij uiteenlopende initiatieven op het vlak van passend onderwijs. En nu ben ik consulent in Alkmaar-Oost.”

Hoe ben je bij PPO-NK terechtgekomen?

“Op LinkedIn kwam de vacature voorbij. Ik dacht direct: hier ga ik op schrijven. Hier ben ik benieuwd naar. Na het gesprek had ik een goed gevoel. Dat bleek en blijkt te kloppen. Ik was toe aan een nieuwe opdracht, een uitdaging. Alkmaar is een frisse omgeving en de aanpak van dit samenwerkingsverband maakte me nieuwsgierig.”

Wat maakt deze functie zo interessant?

“Ik ben in mijn werk altijd al geneigd geweest om anderen op te zoeken. Om samen te werken, anderen te betrekken bij het zoeken naar oplossingen. Een samenwerkingsverband werkt bij uitstek op die manier. Welke expertise kunnen we samenbrengen om iets voor elkaar te krijgen? Hoe kunnen we de voorwaarden voor die broodnodige samenwerking zo optimaal mogelijk maken? Dat vind ik geweldig om te doen.”

Hoe bevalt je werkgebied tot nu toe?

“Alkmaar-Oost is een leuk en afwisselend werkgebied, waar zich stadsscholen én kleine dorpsscholen bevinden. De dynamiek verschilt per school en tegelijkertijd zijn er overeenkomsten als het gaat om vraagstukken rond passend onderwijs. Het lijkt mij een mooie opdracht om de gezamenlijkheid op te zoeken en samen verder te werken aan een perspectief voor ieder kind.”

Meer weten over Willeke?

Lees hier meer of neem contact op via: w.heijkoop@ppo-nk.nl.

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.