Nieuwsberichten

Samenwerken met ouders

  • mei 2018
  • 486

Hoe doen we dat bij PPO-NK?

Perspectief voor ieder kind: dat is het doel van ons samenwerkingsverband.
Dat doel kunnen we alleen behalen door samen te werken met leerkrachten, scholen, onze consulenten, onderwijsprofessionals en gemeente. En met ouders. Op basis van hun behoeften en vragen onderzoeken we welke rol wij kunnen spelen. We willen ouders op verschillende manieren een plek bieden waar ze ervaringen kunnen uitwisselen, steun vinden bij elkaar en advies inwinnen bij praktische vragen.

Renate Bowra, moeder en lid van de Ondersteuningsplanraad (OPR), vertelt: “veel ouders – ik ook – van een kind met een hulp- of zorgvraag, hebben vragen over passend onderwijs. Waar vind je als ouder een luisterend oor? Met welke dingen moet je rekening houden? En als je kind naar het normale basisonderwijs terug mag, welke school past dan het beste?”

Samen komen we verder
Renate: “Samen met PPO-NK en Femmy Wolthuis, begeleider van dit proces, hebben we gekeken naar wat er voor ouders al werkt op het gebied van passend onderwijs en naar wat er nog nodig is. Er blijkt nog geen plek te zijn waar ouders ervaringen met elkaar delen en van iemand horen: je doet het goed. Waar ze praktische tips vinden over scholen en andere organisaties die iets kunnen betekenen. Zo’n plek, online of offline en het liefst allebei, is nodig. Gelukkig zet het samenwerkingsverband zich daarvoor in.”

Online en offline
Femmy Wolthuis vult aan: “We zijn bezig met het vernieuwen van de pagina voor ouders op de community van PPO-NK. Dat wordt een online plek waar ouders met vragen terecht kunnen en doorverwijzingen vinden.

Ook offline zitten we niet stil. Met partners in de regio verkennen we hoe we samen kunnen aansluiten bij de behoeften en vragen van ouders. Afgelopen maart organiseerden we het eerste Oudercafé , een succesvolle bijeenkomst van en voor ouders. Op woensdag 19 juni is er een bijeenkomst voor ouders én professionals tijdens het Passend Onderwijscafé. Dan onderzoeken we hoe we samen een goed, gelijkwaardig gesprek kunnen voeren. En volgend schooljaar staan opnieuw Oudercafés en Passend onderwijscafés op de agenda. Mooie ontwikkelingen!”

ga hier naar de uitnodiging

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.