Nieuwsberichten

Innovatieproject Hands-On! groot succes

  • jun 2018
  • 520

Groep 8-leerlingen van tien basisscholen in de gemeente Langedijk hebben zes maanden meegedaan met innovatieproject Hands-On! Zij werkten aan hun taal-, reken- en studievaardigheden via concrete praktijkervaringen. Zo gingen ze langs bij bedrijven in de regio, maakten ze bloemstukken en sloten ze Hands-On! af met robots van LEGO.

Enthousiast ontvangen
Mariska Bouwer, leerkracht van de Hands-On!-klassen, vertelt: “Met twee groepen van twaalf kinderen gingen we elke week een dag op stap, terwijl we vier thema’s behandelden: voeding, groen, milieu en techniek. Ze hebben vol enthousiasme gewerkt, geleerd en vooral gedaan. Het was écht hun dagje. Ook van ouders krijgen we veel enthousiaste reacties.”

Tes, groep 8-leerling van De Wijde Veert, vult aan: “Hands-On! was heel leuk en leerzaam. Ik vond het fijn om even uit de klas te zijn en iets nieuws te leren. Veldzorg vond ik het allerleukst, toen ploegden we akkers om en zochten we beestjes. Ook hebben we geholpen om de akkers te verbouwen.”

Aansluiting middelbare school
Hands-On! is bedoeld voor groep 8-leerlingen met uitstroomperspectief vmbo-bb (basisberoeps) of praktijkonderwijs. Projectcoördinator en consulent Kristel de Wit vertelt: “Tijdens Hands-On! kennis bezochten de kinderen middelbare scholen. Ook daar waren ze enthousiast over: ze kijken zelfverzekerder naar de toekomst en veel kinderen weten al waar ze straks heen willen.”

Volgend jaar weer
Momenteel vinden gesprekken met de gemeente plaats over een vervolg van de pilot. “We zien dat er bij de huidige groep 7-kinderen voldoende animo is. De samenwerking tussen de scholen in Langedijk is goed bevallen en we krijgen met gemak weer twee Hands-On!-klassen vol”, vertellen Mariska en Kristel. “Volgend jaar gaan we graag verder!”

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.